3 maart 2020 – Wat willen bewoners van Abessinië met de nieuwe natuur in hun polder? Daarover spraken zij in Bodegraven.

De bewoners van de Gravenkoopsedijk en de Parallelweg vertelden hoe zij aankijken tegen de recreatieve mogelijkheden in polder Abessinië. Als de natuur centraal staat in de nieuwe zone, is recreatie in de zone dan een goed idee?


Prinsendijk nog leuker

De bewoners zien de vraag voor Abessinië als onderdeel van het gehele Plassengebied. Wat nu zeer gewaardeerd wordt is het wandelpad over de Prinsendijk langs de Enkele Wiericke. Dat moet zéker blijven. Maar het kan nog verbeterd worden: maak een paar uitzichtspunten, zet een picknickbankje neer en de dijk wordt nog leuker. Voor kano’s zou er een aanlegplaats kunnen komen.


Geen extra verkeer

Een extra wandelroute door het gebied is niet nodig. Je kunt nu al voldoende wandelen in het gebied eromheen. Zo nu en dan een wandeling met de boswachter is wel aantrekkelijk.

Belangrijk voor de bewoners is, dat de toekomstige inrichting en ontwikkeling van Abessinië geen extra verkeersaantrekkende werking heeft. Daar is iedereen het over eens.


Wensen meegenomen

De wensen van de bewoners worden, waar mogelijk, meegenomen bij het ontwerp van de natuurinrichting. De komende maanden, tot de zomer, wordt gewerkt aan de eerste versie van het ontwerp, het zogenaamde “concept voorontwerp”. Als dit concept is verschenen, wordt opnieuw een informatieavond georganiseerd voor de bewoners van Abessinië.

++++++++

Alle informatie over Abessinië-Zuidzijderpolder vindt u op de project-pagina.