Inrichtingsplan natuur Westveen goedgekeurd

22 augustus 2023 - Het definitieve Inrichtingsplan voor nieuwe natuur in Westveen is goedgekeurd. Lees er alles over in de Nieuwsbrief.

Lees meer

Aanleg nieuwe natuur Meijegraslanden start

1 aug. 2023 - Half augustus start de aanleg van nieuwe natuur op 3 plekken in de Meijegraslanden. Lees er alles over in de nieuwsbrief.

Lees meer

Discussie en waardering tijdens inloopavond Bodegraven Noord

3 juli 2023 – Ruim 80 geïnteresseerden bezochten de inloopavond over de natuurplannen voor Bodegraven Noord. Er was ruimte voor vragen, discussie, zorgen en meningen.

Lees meer

Inloopavond Bodegraven Noord 27 juni

16 juni 2023 - Op 27 juni is er een inloopavond over het natuurplan voor Bodegraven Noord. Iedereen is welkom in de Hollandse Boerderij tussen 18 en 21 uur.

Lees meer

7e Nieuwsbrief Ruygeborg

13 juni 2023 - De afgelopen maanden zijn nog een paar dingen aangepast in het inrichtingsplan voor de nieuwe natuur in Ruygeborg, onder andere op verzoek van de adviesgroep. Lees er alles over in de 7e editie van de nieuwsbrief.

Lees meer

Aanpassing natuurgrenzen Bodegraven Noord

5 juni 2023 - De grenzen van het nieuwe natuurgebied in Bodegraven Noord worden aangepast. Wie bezwaar heeft, kan t/m 3 juli een zienswijze indienen bij de provincie Zuid-Holland.

Lees meer

Kavelruil helpt natuurverbinding Ruygeborg

25 mei 2023 – Met een grote kavelruil rond Kamerik komt er ook extra ruimte voor natuur in Ruygeborg. De provincie Zuid-Holland heeft 23 hectare grond in Ruygeborg aangekocht die werd gepacht door een agrariër. De agrariër krijgt daarvoor extra hectares agrarische grond terug in de buurt van zijn bedrijf.

Lees meer

Leerzame avond in de natuur

15 mei 2023 - Gemeenteraadsleden van Bodegraven-Reeuwijk en bestuursleden van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden bezochten op 11 mei het natuurgebied De Bovenlanden en zagen daar hoe de natuur van Bodegraven Noord er over 10 jaar uitziet.

Lees meer

Nieuwsbrief Bodegraven Noord

28 februari 2023 - In de 4e nieuwsbrief Bodegraven Noord vindt u de laatste stand van zaken én een toekomstbeeld van de nieuwe natuur in Bodegraven Noord.

Lees meer

Oeverzwaluw, Zevensprong en stand van zaken: nieuwsbrief Ruygeborg

22 december 2022 - In de nieuwe nieuwsbrief Ruygeborg leest u weer interessante zaken over het project.

Lees meer