Vergunningstraject uitvoering Meijegraslanden gestart

31 december 2021 - In het najaar van 2022 worden delen van Meijegraslanden ingericht als natuurgebied. Voor de uitvoering van de werkzaamheden zijn nu verschillende vergunningen aangevraagd.

Lees meer

Natuur Steinse Groen aangesloten op Hollandse IJssel

8 oktober 2021 - De nieuwe natuurzone door Steinse Groen gaat aansluiten op de Krimpenerwaard. De polder tussen Steinse Groen en de Hollandse IJssel wordt deze weken omgevormd tot natuurgebied. De werkzaamheden gaan op 12 oktober van start en duren zo’n twee weken.

Lees meer

Nieuw project: Noordse Buurt

24 sept. 2021 - Deze zomer is besloten om ruim 38 hectare in de Noordse Buurt (gemeente Nieuwkoop) toe te voegen aan het Natuurnetwerk Nederland. Lees alles over de natuurplannen in dit gebied in de Nieuwsbrief.

Lees meer

Steinse Groen buiten de lijnen

26 juli 2021 - De natuur in Steinse Groen gaat 'buiten de lijnen'. Ten zuiden van het bestaande natuur- en recreatiegebied wordt dit najaar een polder ingericht als natuurgebied. Lees er alles over (en meer) in de 3e nieuwsbrief.

Lees meer

Inrichtingsplan Bovenlanden in Nieuwsbrief

5 juli 2021 - Het inrichtingsplan voor De Bovenlanden is klaar. Lees er alles over in de Nieuwsbrief De Bovenlanden.

Lees meer

1e Nieuwsbrief Meijegraslanden

17 juni 2021 - De eerste nieuwsbrief Meijegraslanden is verschenen. Daarin leest u onder andere over het inrichtingsplan dat in april is goedgekeurd, over de drie nieuwe natuurgebiedjes en over de informatiebijeenkomst op 28 juni 2021.

Lees meer

Nieuwe projectleider & ander nieuws over Bodegraven Noord

30 april 2021 - Lees de nieuwe Nieuwsbrief Bodegraven Noord en u bent weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lees meer

Inrichtingsplan Meijegraslanden vastgesteld

30 april 2021 - De stuurgroep heeft het inrichtingsplan voor nieuwe natuur in de Meijegraslanden vastgesteld. De afgelopen jaren is hierover intensief met de omgeving gesproken. Het plan is naar aanleiding van die gesprekken op diverse onderdelen aangepast.

Lees meer

Nieuwsbrief Westveen: schetsontwerp is klaar

30 maart 2021 - Het schetsontwerp voor de nieuwe natuur in Westveen is klaar. Wat daar in staat, en wat er vervolgens mee gaat gebeuren, leest u in de Nieuwsbrief Westveen.

Lees meer

Steinse Groen: nu nóg groener (met filmpje!)

19 maart 2021 – Steinse Groen, het recreatiegebied bij Gouda Goverwelle, is een stuk natuurlijker geworden. Dat werd gevierd met de plaatsing van twee nieuwe informatieborden, die werden onthuld door wethouder Hilde Niezen van Gouda.

Lees meer