Goede gesprekken tijdens inloopavond Bodegraven Noord

24 juni 2022 – De inloopavond over het inrichtingsplan voor natuurgebied Bodegraven Noord leverde veel goede gesprekken op. Zo’n 80 bezoekers kwamen op 21 juni naar de Hollandse Boerderij.

Lees meer

Uitnodiging Inloopavond Bodegraven Noord

7 juni 2022 - Komt u ook een kijkje nemen hoe we natuur in Bodegraven Noord versterken? Op dinsdag 21 juni is er een inloopavond in de Hollandse Boerderij, Meije 63. U kunt vrij inlopen tussen 19 en 21 uur.

Lees meer

Nieuwsbrief Westveen: plannen, baggeren en waterroofkever

7 juni 2022 - De laatste stand van zaken in Westveen leest u in de nieuwsbrief.

Lees meer

UPDATE - Drie vergunning Meijegraslanden ter inzage

10 juni 2022 - 2e UPDATE - De Ontgrondingenvergunning ligt nu ook ter inzage, tot 11 juli. De Omgevingsvergunning en de Watervergunning lagen al ter inzage.

Lees meer

Nieuwsbrief Abessinië & Zuidzijderpolder

23 mei 2022 - Nadat het concept-inrichtingsplan in 2021 is gepresenteerd, zijn er nog (bescheiden) aanpassingen en aanvullingen gedaan. Lees in de nieuwsbrief hoe het zit.

Lees meer

Nieuwsbrief Ruygeborg: het laatste nieuws

21 maart 2022 - Alle ontwikkelingen in natuur- en recreatieproject Ruygeborg van de afgelopen anderhalf jaar zijn te lezen in Nieuwsbrief nr. 5.

Lees meer

Ter inzage: Omgevingsvergunning Bovenlanden

6 maart 2022 - In De Bovenlanden wordt de komende jaren nieuwe natuur aangelegd. Die nieuwe natuur vraagt onder andere om een omgevingsvergunning. Deze vergunning ligt t/m 7 april ter inzage.

Lees meer

Ter inzage: aanpassing peilbesluit Bovenlanden

10 februari 2022 - In De Bovenlanden wordt de komende jaren nieuwe natuur aangelegd. Die nieuwe natuur vraagt om een ander waterpeil. Een peilbesluit om dat te regelen ligt t/m 22 maart ter inzage bij het waterschap. Iedereen kan een reactie indienen.

Lees meer

Vergunningstraject uitvoering Meijegraslanden gestart

31 december 2021 - In het najaar van 2022 worden delen van Meijegraslanden ingericht als natuurgebied. Voor de uitvoering van de werkzaamheden zijn nu verschillende vergunningen aangevraagd.

Lees meer

Natuur Steinse Groen aangesloten op Hollandse IJssel

8 oktober 2021 - De nieuwe natuurzone door Steinse Groen gaat aansluiten op de Krimpenerwaard. De polder tussen Steinse Groen en de Hollandse IJssel wordt deze weken omgevormd tot natuurgebied. De werkzaamheden gaan op 12 oktober van start en duren zo’n twee weken.

Lees meer