Gouda’s Steinse Groen verwelkomt ijsvogel en otter

23 november 2020 – Het Steinse Groen wordt natuurlijker. Otter en bever zullen zich er thuis voelen, de ijsvogel en de groene glazenmaker zijn er welkom. De werkzaamheden duren van november tot maart.

Lees meer

Nieuwe natuur en recreatie in Ruygeborg

10 juli 2020 – Het is nu duidelijk hoe de natuur en recreatie er in Ruygeborg uit komt te zien. Het Inrichtingsplan is vastgesteld door de Stuurgroep Veenweiden Gouwe Wiericke.

Lees meer

Corona, aanpassing natuurplannen en meer

28 mei 2020 - Hoe blijft het team van Veenweiden Gouwe Wiericke bereikbaar in deze corona-tijd? Waar kan ik (t/m 22 juni) de stukken inzien van de ‘scopewijziging’? Hoe staat het met de projecten? Dat leest u (en nog veel meer) in de nieuwe nieuwsbrief.

Lees meer

Grenswijzigingen natuurzone

7 mei 2020 – Er ligt een voorstel ter inzage (van 11 mei t/m 22 juni) om de grenzen van de natuurzone door Gouwe Wiericke hier en daar te wijzigen.

Lees meer

Bewonersbijeenkomst Abessinië

3 maart 2020 – Wat willen bewoners van Abessinië met de nieuwe natuur in hun polder? Daarover spraken zij in Bodegraven.

Lees meer

Inloopavond Ruygeborg: Van 'jammer' tot 'super!'

20 februari 2020 – “Super! Ga maar snel beginnen!” en “Al het boerenland verdwijnt!” De inloopavond over natuurgebied Ruygeborg II riep emoties op.

Lees meer

20 februari 2020: Inloopavond Ruygeborg

Op 20 februari 2020 wordt het inrichtingsplan gepresenteerd voor natuurgebied Ruygeborg II. Vrije inloop tussen 19.30 en 21.30 uur in De Rank, Reghthuysplein 19 in Nieuwkoop.

Lees meer

Nieuwsbrief 7: kano's, schetsontwerpen, stikstof en meer

19 november 2019 - Hoe staat het met de kanoroute, met de natuur in Ruygeborg, met de onderwaterdrainage? En hoe zit het nou eigenlijk met die stikstofdiscussie? U leest het in Nieuwsbrief nummer 7.

Lees meer

4e Nieuwsbrief Ruygeborg verschenen

6 augustus 2019 - Hoe gaat het inrichtingsplan voor Ruygeborg er uitzien? Lees de ontwikkelingen in de nieuwe nieuwsbrief.

Lees meer

Eerste nieuwsbrief Steinse Groen verschenen!

4 juli 2019 - Hoe zijn wensen van bewoners meegenomen in het ontwerp voor meer natuur in Steinse Groen? Welke bijzondere planten bloeien er nu al? U leest het in de eerste nieuwsbrief Steinse Groen.

Lees meer